+90 (216) 447 47 62
info@kayrayalitim.com.tr
Gipaş San Sit. E Blok No:12 Tuzla/İST
Bizi Takip Edin:

Poliüretan Sprey Tekne İzolasyonu

Poliüretan Sprey Balıkçı Teknesi Yalıtımı

Üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizde balıkçılık, en büyük sektörler arasındadır. Kıyılarda da yapılmakla beraber, genelde Türkiye kara suları içerisinde yapılan balıkçılık, tekneler vasıtasıyla yapılır. Bu işlem oldukça uzun olduğu ve vakit aldığı için, balıkçı tekneleri denizde uzun günler geçirebilmektedir.

Bu nedenle teknelerinde ısı yalıtımı yapmak, hem balıkçıların daha iyi koşullarda yaşamasını sağlamak, hem de balıkların bozulmaksızın, uzun süre saklanması için gereklidir. Zira balıkçı teknelerinde bulunan soğuk hava depoları ve teknenin kendisi sıcaklığı bu ürünlerin korumasını iyi yapmazsa, balıklar kısa sürede bozularak telef olacak ve balıkçılar adına maddi kayıplar da yaşatacaktır.

Burada devreye giren Poliüretan sprey balıkçı teknesi izolasyonu, yalıtımı oldukça kaliteli yapması ve en iyi korumayı sağlaması nedeniyle en iyi seçenektir.

Poliüretan Nedir?

Poliüretan sprey balıkçı tenkesi izolasyonu sırasında kullanılan Poliüretan bir polimer olup, çok amaçlı bir malzemedir. Sadece yapı işlerinde ve günlük işlerde değil, hayatımızın her köşesinde karşımıza çıkan Poliüretan, oldukça kullanışlıdır.

Köpüksü bir yapıya sahip olan Poliüretan, doğal ve organik bir maddedir. 1937 yılında keşfedilen ürün, kullanım öncesinde yumuşak köpüğümsü bir yapıda olup, polimerizasyon ardından sertleşme yaşar ve eski formuna tekrar dönmez. Kullanım alanı olarak oldukça geniş olduğu için, sağladığı avantajlar nedeniyle yoğun bir tercih sebebidir.

Poliüretan Avantajları Nelerdir?

Poliüretan, doğal bir madde olduğu gibi teknik bakımdan pek çok avantaja sahiptir. Dolayısıyla Poliüretan sprey balıkçı teknesi izolasyonu teknenize pek çok imkân sağlar. Bunlar şu şekilde karşımıza çıkar.

  1. Poliüretan, yapısında ek yer bulundurmaz. Bu nedenle kullanıldığı yerlerde ısı kaçaklarının önüne geçer.
  2. Poliüretan kullanımı ardından buhar bariyeri uygulamasına gerek duyulmaz.
  3. Organik yapısı nedeniyle su ve ses izolasyonu sağlar. Dolayısıyla teknenizin iç bölümlerini su kaçaklarına ve baskınlarına karşı muhafaza eder.
  4. Anti-bakteriyel nitelikte olduğu için hem sizi hem de ürünlerinizi mikroskobik canlılardan korur. Böylece hastalıklara karşı steril bir ortam sağlanır.
  5. Teknelerde haşere ve böcek gibi canlılar en büyük sorunlardandır. Poliüretan bu canlıları barındırmayarak, hijyenik bir ortam meydana getirir.
  6. Teknelerde su ile temas yapıldığında etkilenmeyecek, zamanla çürüme göstermeyecek maddeler kullanmak önceliklidir. Poliüretan, su ile yaptığı temas sonucunda hem çürüme göstermez hem de koku yapmaz. Dolayısıyla tekneniz tehlikelerden korunduğu gibi, balıkların üzerine sinen kötü koku da olmaz.
  7. Poliüretan yanmaz bir madde olup; teknede bir yangın meydana gelirse damlama yapmaz.
  8. Oldukça kullanışlı bir malzeme olan Poliüretan, ahşap, demir ve metal gibi unsurlara kesin anlamda yapışır.
  9. Yüzeyin nefes almasını sağlayarak, daha dayanıklı hale getirir.
  10. Poliüretan, hangi hava koşulu olursa olursun etkilenmez. Dolayısıyla teknede sıcak bir gün ile fırtınalı bir gecede aynı kalitede korur ve bir sorun meydana getirmez.
  11. Poliüretan, organik bir madde olması hasebiyle uzun yıllar boyu kullanım görür.
  12. Dayanıklı bir yapıya sahip olan Poliüretan hem teknelerinizi hem de balıklarınızı muhafaza ettiğiniz yeri en iyi şekilde korur.
  13. Kolay bir uygulama ve kullanıma sahip olduğu için, kısa zaman zarfında uygulanarak, etkisini gösterir.
  14. Eğer teknenizde çatlaklar varsa, bunların örtülmesinde yardımcı olur.

Balıkçı teknelerinin izolasyonu için kullanılan sayısız seçenek vardır. Bunların avantajları birbirinden farklı olmakla beraber, en iyi korumayı uygun fiyat seçenekleriyle beraber Poliüretan sunar. Bu nedenle Poliüretan sprey balıkçı teknesi izolasyonu, uzun emekler vererek tuttuğunuz balıkları, en iyi ortamda korumanızı sağlayarak, daha taze ve canlı olarak geri getirmenize olanak verir.

Poliüretan sprey balıkçı teknesi izolasyonu nasıl yapılır?

Poliüretan sprey balıkçı teknesi izolasyonu nasıl yapılır? Teknenizde kullanılan unsurlar ne olursa olsun, Poliüretan bunların hepsiyle sorunsuz şekilde birleşir. Sağladığı avantajlar değişmediği için, metal bir yüzeyle, ahşap bir yüzeyde gösterdiği sonuçlar aynıdır.

Poliüretan sprey balıkçı teknesi izolasyonu yapılırken iki yöntem uygulanır. Bunlar sprey ve enjeksiyon teknikleridir. Eğer tekneniz okyanus tipindeyse, iki cidar arasına herhangi bir sorun olmaksızın uygulanır.

Poliüretan Sprey Balıkçı Teknesi İzolasyonu Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Poliüretan sprey balıkçı teknesi izolasyonu yaparken en önemli husus, ayrıntılara dikkat edilmesidir. BU uygulama sprey veya enjeksiyon teknikleriyle uygulandığı için, her noktaya aynı miktarda uygulanmalıdır. Boş geçilen veya az uygulanan bölgeler kesinlikle yer almamalıdır.

Aksi halde bu noktalar en başta ısı kaçağına yol açacağı için, Poliüretan izolasyonun da bir anlamı kalmayacaktır. Bu nedenle Poliüretan sprey balıkçı teknesi izolasyonu için profesyonel anlamda hizmet almak gerekir.

Poliüretan Sprey Balıkçı Teknesi Yalıtımı
Poliüretan Sprey Balıkçı Teknesi Yalıtımı

Fiyat teklifi almak soru ve görüşlerinizi belirtmek için hemen bizimle iletişime geç.
Kayra Yalıtım ailesi olarak bizi sosyal medyada takip etmek için buraya tıklayınız.

Bir cevap yazın

Review

*