+90 (216) 447 47 62
info@kayrayalitim.com.tr
Gipaş San Sit. E Blok No:12 Tuzla/İST
Bizi Takip Edin:

4.Polyurea Sprey Havuz Yalıtımı

Polyurea Havuz Yalıtımı

Polyurea havuz yalıtımı, suyun sızmasını önlemek adına oldukça önemli bir işlem basamağı olarak karşımıza çıkmaktadır. Bilindiği üzere havuzların zemininde çoğunlukla betonarme malzemeden üretilmektedir. Bunun yanı sıra çeşitli zemin kaplama malzemeleri bulunmaktadır. Bu iki kısım da havuzdaki suyun sızmasını engelleme konusunda tek başına yeterli olmamaktadır. Bu nedenle özel bir uygulamanın kullanılması ve havuz yalıtımının o şekilde yapılması gerekmektedir.

Polyurea havuz yalıtımı sayesinde havuzda bulunan suyun sızması yüksek kalitede engellenmekte olup havuzun inşası sonrasında herhangi bir sorun ortaya çıkmamaktadır. Havuzların su tahliye yerleri, su giriş yerleri, pencere alanları, duvar ile zeminin birleştiği kısımlarda su kaçakları oluşabilmektedir. Bu sorunların ortaya çıkmaması adına havuz yalıtımının etkili bir malzemeyle ve profesyonel bir şekilde yapılması çok önemlidir.

Polyurea havuz yalıtımı son zamanlarda kullanım alanında bir genişleme olan polyureanın yüksek teknolojili bir yalıtım malzemesi olduğunu ifade etmek gerekmektedir. Sahip olduğu özelliklerinden ötürü pek çok alanda kullanılan ve yalıtımların profesyonel bir seviyeye ulaşmasına katkı sağlayan polyurea havuz yalıtımlarında da kullanıldığı bilinmektedir. Havuzların çeşitli alanlarında ortaya çıkan su kaçaklarının engellenmesini sağlayan polyeranın ne olduğunun bilinmesi, havuz yalıtımlarında polyureanın neden çok önemli olduğunu açıklayacaktır. Bu nedenle polyureanın havuz yalıtımındaki önemine geçmeden önce polyeranın ne olduğunu detaylı bir şekilde açıklamak gerekmektedir. Peki polyurea nedir ve sıklıkla hangi alanlarda kullanılmaktadır?

Polyurea Sprey Havuz Yalıtımı

Polyurea Nedir?

İki bileşenden meydana gelen ve özel araçlar ile uygulanacak alana püskürtülerek kullanılan polyurea, uygulama sonrasında kısa sürede kurumakta ve dayanıklılığı en üst seviyeye çıkmaktadır. Yüksek kalitede bir izolasyon malzemesi olan polyureanın kullanıldığı alanlar, izolasyon konusunda başarılı bir olmaktadır.

Polyurea nedir sorusu kapsamında karşımıza iki adet bileşen çıkmaktadır. Bu bileşenler poliamin ve isosiyanattır. Bu bileşenlerden meydana gelen ve püskürtülerek kullanılan polyurea, farklı alanlarda kullanılan kaplama ve yalıtım malzemesidir. Oluşturulduğu andan itibaren kullanım alanı genişleyen malzeme, aşağıdaki gibi sıralanabilecek özellikleri bünyesinde barındırmaktadır:

  • Polyurea %100 katı bir maddedir ve çeşitli araçlarla püskürtülerek kullanılmaktadır.
  • Çatlak köprüleme konusunda son derece başarılıdır.
  • Püskürtülerek uygulanmakta olup uygulama sonrasında yaklaşık 15 dakikada kurumaktadır.
  • Her türden kimyasala ve aside karşı son derece dayanıklıdır.
  • Çelik ve metal yüzey üzerine korozyona karşı kolaylıkla kullanılabilmektedir.
  • %600 kopma-uzmana özelliğine sahip olmakla birlikte bu özelliği ile ön plana çıkmaktadır.
  • %100 solventsizdir.
  • Yüksek teknolojili bir kaplama ve izolasyon malzemesidir.

Yukarıdaki gibi sıralanabilen özelliklere sahip olan polyureanın farklı alanlarda kullanıldığı ve bu alanlarda ön plana çıkan bir izolasyon malzemesi olduğunu söyleyebiliriz.

Polyurea Kaplama

Bilindiği üzere polyurea, sahip olduğu özelliklerden ötürü izolasyon konusunda çok başarılı bir yalıtım malzemesidir. Bunun yanı sıra çeşitli alanların kaplamasında da kullanılan polyurea, çeşitli işlem basamakları ile birlikte kaplamanın gerçekleşmesini olanaklı hale getirmektedir. Polyurea kaplama, titizlik gerektiren işlemlerden oluşmakta, bu nedenle işlemlerin profesyonel kişiler tarafından gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde kaplama gerçekleştirildikten sonra bazı alanların sıkıntılı olduğu görülecektir.

Polyurea kaplama gerçekleştirilecek olan zeminin düz bir yüzeye sahip olması ve her türlü yabancı maddeden arındırılması gerekmektedir. Kaplama işlemleri sırasında ilk basamağın zemin temizliği ve düzleştirilmesi olduğunu ifade etmek gerekmektedir. Gerekli işlemlerin yapılması sonrasında polyuera, özel araçlar ile zemine püskürtülmekte ve genellikle 2 kat olacak şekilde işlem yapılmaktadır. Polyurea ile gerçekleştirilen kaplamanın oldukça başarılı olduğunu söylemek mümkündür.

Havuz İç ve Dış Yalıtım

Polyureanın kullanıldığı alanlardan bir tanesi olan polyurea havuz yalıtımı, çeşitli işlemler ile birlikte gerçekleştirilmektedir. Çeşitli boyutlardaki havuzların yalıtım işlemlerinin başarılı bir şekilde yapılması, su sızması ve kaçağını önleyeceği için çok önemlidir. Özellikle son zamanlarda havuz yalıtımında polyuera kullanılmakta olup bu malzeme ile birlikte yalıtımın aşarı oranı üst seviyelere çıkmaktadır.

Havuz yalıtımında iki farklı alan ön plana çıkmaktadır. Buna göre havuzun iç yalıtımı ile dış yalıtımının profesyonel bir şekilde gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Havuzların içerisinde yer alan suların dışarı çıkmaması önemli olduğu gibi dışarıdan da havuzun içerisine yabancı maddelerin gelmemesi gerekmektedir. Bu nedenle havuzun hem iç hem de dış yalıtımının kaliteli bir şekilde yapıldığından emin olunması gerekmektedir.

Polyurea havuz iç ve dış yalıtımı konusunda ön plana çıkan bir yalıtım malzemesidir. Bu ürün ile birlikte yalıtım kaliteli bir şekilde yapılmakta ve havuz inşaatı tamamlandıktan sonra yalıtım ile ilgili herhangi bir sorun ortaya çıkmamaktadır. Bu nedenle havuz yalıtımı konusunda çoğunlukla polyureanın kullanıldığı bilinmektedir.

Polyurea Sprey Havuz Kaplama

Polyurea Havuz Kaplama

Polyurea havuz kaplama, havuzun uygun şekillerde kaplanmasını olanaklı hale getirdiği için havuz inşaatlarında genellikle polyureanın kullanıldığı göze çarpmaktadır. Dayanıklı bir malzeme olan polyurea, her alanda olduğu gibi havuz kaplama alanında da başarılı sonuçlar vermektedir. Alanında uzman kişiler ve uygun işlem basamaklarının uygulanması ile birlikte polyurea havuz yalıtımı konusunda profesyonel sonuçlar alınmaktadır.

Polyurea Havuz Su Yalıtımı

Polyurea havuz yalıtımının önemi birçokları tarafından bilinen bir gerçektir. İç ve dış yalıtımı profesyonel bir şekilde gerçekleştirilmeyen havuzların yalıtım bakımından çeşitli sıkıntılar ile karşı karşıya kalması olanaklıdır. Polyurea havuz yalıtımı, havuzun iç ve dış yalıtımının profesyonel bir şekilde yapılmasını mümkün kılar. Havuzların seramiklerinin altında bulunan basit izolasyonlar su basıncına karşı gerekli dirençleri gösteremedikleri için belirli bir süre sonra su kaçağına neden olmaktadır. Fakat polyurea ile sağlanan yalıtım, herhangi bir sıkıntı çıkarmaz. Çünkü polyurea oldukça dayanıklı bir malzemedir ve basınca karşı dirençlidir. Havuzlarda sağlam bir yalıtım uygulanabilmesi adına polyurea kullanımının arttığı bilinmektedir. Hem açık hem de kapalı havuzların yalıtımında profesyonel sonuçlara ulaşılmasını olanaklı hale getiren polyureanın oldukça başarılı bir izolasyon ve kaplama malzemesi olduğunu söylemek mümkündür.

Polyurea Havuz Yalıtımı geleceğin yalıtım teknolojisi olarak sunduğu avantajlar sayesinde, uzun yıllar kullanımı sürebilme özelliğinin yanı sıra havuzlarda karşılaşılan bir çok sorunu tek başına   en aza indirgemektedir.

Türkiye’de mevcut sistemlerle havuz yapmak ve korumak yapı sektörünün en zor ve göz korkutucu işlevidir. Lakin havuz yapımında mekanik bölümler hariç yalıtım ve yüzey kaplaması doğru tercih edildiği ve uygulaması titizlik ve hassasiyetle yapıldığında bu risk ve korku ortadan kalkmaktadır.Havuz yapımı esnasında betonerme aşamasından tesisat ve mekanik kurulumlarına varıncaya kadar su akış bölümlerinin ve fiskiyelerin doğru şekilde en son aşama olan su yalıtımı kaplaması bölümüne hazır hale getirilmesi gerekmektedir.

Sprey Polyurea havuzlarda, sadece suyu yalıtmakla kalmaz havuzların iç döşemelerine gerek kalmadan bir uygulama avantajı sunmaktadır. Diğer bir avantaj ise havuzlarda su yalıtımının iyi sağlanması betonerme yapının korozyona karşı korunmasını sağlar.Polyurea Havuz Yalıtımı uygulaması, her türlü renk seçeneği sunarken, yapılacak uygulamanın yanı sıra mimari görünüm isteğide sağlamaktadır.

Polyurea Havuz Yalıtımı Uygulama Alanları:

Olimpik HavuzlarUygulama sonları kulvar çizgileri dahil son aşama olarak tercih edilebilir.

Aquapark: Polyurea Havuz Yalıtımı Uygulamalarında Uv dayanımı yüksektir bu nedenle açık alanlarda son kat kaplama olarak tercih edilir.

Dinlenme HavuzlarıSıcak ve asidik sulara karşı dayanıklığı yüksektir.

Süs Havuzu: Açık havuz olması nedeniyle kirlenme ve yosun tutmama özelliği yüksektir.

Polyurea’nın Havuz Yalıtımı Uygulama Çeşidi:

Betonerme Taşmalı Sistem: Son kat ve yalıtım amaçlı kullanılır.

Betonerme Skimmerli Sistem: Son kat ve yalıtım amaçlı kullanılır.

Panel Gövdeli: Son kat ve yalıtım amaçlı

Prafabrik Sistem: Yalıtım amaçlı

Fiyat teklfi almak için hemen bizimle iletişime geçin.
Bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edin.

Bir cevap yazın

Review

*